Eva’s kaketoes

Vandaag is het zo ver. De nieuwe collectie van Eva Mouton ligt in de rekken. Ik ging voor de cheetah’s (stay tuned) en de kaketoes. Die laatste is mijn absolute favoriet. Ik twijfel om een voorraadje aan te leggen zodat ik nog genoeg heb om er volgend jaar ook iets uit te maken. Deze keer ging ik voor een midi rok voor mijn dochter. Ik heb er al veel zien hangen in de winkels en ik vind die zo cool, maar ik twijfelde of mijn dochter daar wel mee zou staan en of ze niet net iets te klein is daarvoor. Niets van aan blijkt nu. Het staat haar geweldig.

Processed with VSCO with f2 presetbewerkt-1200

Het is een patroonloze rok waarvan ik de afmetingen berekende aan de hand van haar tailleomtrek en de uiteindelijke lengte die ik wou. In de achterste tailleband heb ik een elastiek verwerkt zodat de rok gemakkelijk aan en uit kan.  Ik besloot daarom ook om een vals knopenpat te maken vooraan – geen gedoe met knoopsgaten.

bewerkt-1211bewerkt-1225bewerkt-1295

De stof is weer de geweldige french terry die we van About blue fabrics gewoon zijn. Ik was toen al vol lof en ik stel voor dat je hier en hier eens gaat teruglezen, anders val ik opnieuw in herhaling.

bewerkt-1199bewerkt-1220bewerkt-1248

Gewapend met fototoestel  en mijn foto-weigerende dochter (de foto’s werden eind maart getrokken, toen ze nog in haar anti fase zat 😉 ) trok ik naar mijn zus die net gebouwd heeft en onlangs verhuisd is. Daar zou ze wel voldoende afgeleid zijn en zo had ik veel open plekken om foto’s te nemen. De plintloze geplamuurde muren die denken we heel even weg en we concentreren ons op het naaisel 😉

bewerkt-1262bewerkt-1328bewerkt-1260

Stof: Bambiblauw – About blue fabrics – te koop in de meeste stoffenwinkels in België zoals De stoffenkamerBambiblauw Madeline de Stoffenmadam – …

Patroon: zelfgetekend (of eerder ‘zelf gerekend’)

bewerkt-1303

10 gedachten over “Eva’s kaketoes

  1. Waw!!! Ik zag ze net passeren bij de stoffenkamer en ik moét die kaketoe’s echt hebben :p
    Wat een mooie rok trouwens, ik zou er nooit opkomen om zo’n model in french terry te maken! Heel geslaagd!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s