Move over McEnrou!

Op een zaterdagnamiddag, hoorde ik mezelf tegen mn echtgenoot zeggen: “Ga maar al naar de speeltuin met de kinderen… ik moet vlug nog wat vlieseline kopen hier een beetje verder.” Yeah right… Uiteraard kwam ik mijn lokale stoffenwinkel Toverstof niet buiten met enkel wat vlieseline. In mijn zak zat ook een metertje zachte Nicky Velours in een prachtig blauw die wonderwel bij mijn zoon past. Ik had meteen een beeld in mijn hoofd en die moest en zou heel snel uitgevoerd worden. Ik voegde de daad bij het woord et voilà…

bewerkt-1166bewerkt-1413

Voor de styling liet ik mij volledig gaan. Uit de restjes maakte ik nog snel een zweetbandje volgens de tutorial voor de haarband van Griet. Samen met de kniekousen (Bobo Choses) en zijn All Stars was het plaatje compleet. Een oude tennisracket werd uit de zolder van mijn ouders gehaald, Georges werd op een tennisterrein geplaatst en meer moest dat niet zijn. Het kind amuseerde zich goed en ik kon rustig op mn gemak foto’s trekken zonder instructies te moeten geven. Achteraf kreeg ik van mn man de opmerking dat ik toch ten minste het metalen kader van de raket had mogen afhalen zodat het kind wat deftig kon spelen… tja… laten we zeggen dat ik meer gefocused was op zijn outfit 😉

bewerkt-1423bewerkt-1467bewerkt-1482bewerkt-1486

Ik moet zeggen… hij ging er volledig in op. De foto’s vind ik super… u hoort me al komen? Yep! Ik spam jullie nogmaals met een overload aan foto’s! Wat ik zo geweldig vind is dat sommige foto’s lijken alsof hij een echte match aan het spelen is. Opslag, achter de bal rennen en frustratie en overwinning die beiden op zijn gezicht zijn af te lezen. Love it!

bewerkt-1563bewerkt-1502bewerkt-1440bewerkt-1565

Voor het shortje gebruikte ik het patroon uit Burda kids 2015, geïnspireerd door lieve Marleen (Petrol and Mint). Ik maakte maatje 92 maar die blijkt nog altijd te groot voor mijn (smalle) bijna 5-jarige. Deze is zeker draagbaar, maar een volgende zal toch wel wat versmald worden. De biais maakte ik uit de omgekeerde stof. Zo ‘ton sur ton’… ik zie dat wel graag.

bewerkt-1587bewerkt-1508bewerkt-1492bewerkt-1421

De sweater is het patroon dat hier  het meest  uit de kast komt (hier  hier  hier  hier en hier). Ik neem altijd dezelfde maat 98 met lengte 104. En als ik voor mijn dochter een sweater maak, verkort ik gewoon de panden en de mouwen met enkele centimeters. Ook hier werden de boordjes met de achterkant van de stof gemaakt.

bewerkt-1551bewerkt-1457bewerkt-1455

Hopelijk genieten jullie even hard van de foto’s als ik en zijn jullie tot hier geraakt. Bedankt daarvoor 😉

X, Laurence

Patroon sweater: Ottobre 4/2015

Patroon short: Burda kids 2015, de zakken heb ik weggelaten – een alternatief is het gratis patroon van Purl Bee

Stof: Blauwe nicky Velours van bij Toverstof

bewerkt-1576

Advertentie

18 gedachten over “Move over McEnrou!

  1. Wat een zalige foto’s van Geroges!! Net een echte professionele fotoshoot. Ik ben ook helemaal fan van zijn tenue en doe ooit van copy paste 😆

    Like

  2. Ik vind het echt een superoutfit! Ik zou graag iets gelijkaardigs maken voor mijn 2-jarige, had je aan een metertje stof genoeg voor en trui en short?

    Like

  3. hihi zalig die haarband, die broek lijkt vrij breed aan de billen (heb een skinny tennismannetje in huis) zeker eens copy copy :))

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s