Corduroy baggy pants <3

Ik moest enkel nieuwe spoeltjes hebben, die keer dat ik bij Mertens in Melle stopte. Bij het buitenstappen, lag er toevallig ook 80 cm ribfluweel van het mooiste blauw ooit in mijn zakje. Een broek voor de zoon ging het worden en het model had ik ook al helemaal voor ogen. Er restte me enkel nog om een gepast patroon te vinden. Ik ging door mijn digitale patronenbundel, doorbladerde de LMV, Ottobre, Knippie, Burda en andere naaiboeken die hier liggen. En pas bij het googelen, herinnerde ik mij dat ik ooit het Figgy’s patroon van de Banyan Tee and pants gekocht had bij de Stoffenkamer. Exact het model van broek dat ik voor ogen had!

Processed with VSCO with f2 preset1--61751--6174

Meten is weten, en dat had ik beter vooraf gedaan. Ik maakte een maat te klein voor mijn smalle zoon en verlengde de pijpen, maar ik had beter nog een maat kleiner getekend, zo achteraf gezien. Ik moest nu de elastiek in de rug zo hard aantrekken, dat de zijnaden niet meer op zijn zij liggen, maar goed… lesje geleerd voor de volgende keer.

1--61881--61831--6171

De pijpen werden onderaan nog wat extra versmald, maar verder werd er niets aangepast. De broek heeft mooie plooitjes in het voorpand en 2 nepen aan de achterkant die zorgen voor een mooi aansluitende vorm (die bij mij helemaal wegvalt door de elastiek die zo hard aangetrokken moest worden).

1--61951--61811--6173

De stof is werkelijk het mooiste blauw dat ik al zag en staat hem zo goed. Heel blij met deze nieuwe aanwinst in zijn kast.

Bedankt om te komen lezen.

xxx, Laurence

Patroon: Banyan pants – Figgy’s patterns

Stof: blauw ribcord van bij Mertens in Melle.

1--6185

Advertentie

9 gedachten over “Corduroy baggy pants <3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s