Dream big, my little ones

Ik krijg soms de vraag van vrienden die mij volgen op Instagram of mijn kinderen hun kleerkast niet overvol zit… Awel, dat valt eigenlijk heel goed mee. ‘Veel’ is natuurlijk een heel relatief begrip… Laten we het hierop houden: het is zeker geen ramp als ik een week of twee geen wasmachines laat draaien…

Deze keer dus geen kleren, maar extra dekbedovertrekken voor beide kindjes.

Vorige zomer naaide ik al een exemplaar voor elk. Voor Georges was dat met de ijsberen van Soft Cactus die ik bij Petite Couture kocht. Voor Céleste gebruikte ik een zachte viscose met zwart witte stipjes die ik bij Toverstof kocht.

Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with hb1 presetbewerkt-0895

Deze keer opteerde ik opnieuw voor Soft Cactus (héél handig die breedte van 145cm!). Ik ging kijken in de Stoffenkamer en koos de bloemetjes uit voor Céleste. Zo schattig vind ik die.

bewerkt-0910bewerkt-0914bewerkt-0902

Voor Georges heb ik me echt suf gezocht naar de perfecte stof. Ofwel was de stof niet breed genoeg, ofwel was ze niet de juiste kleur, ofwel stonden de figuurtjes mij niet aan… Maar toen zag ik deze creatie van (de andere) Laurence en voilà… de zoektocht werd stopgezet. Ik deed van ctrl+C / ctrl+V en kocht me 5m double gauze bij Camillette Creation.

bewerkt-0517bewerkt-0526

Ik gebruik de tutorial van Emma en Mona voor het dekbedovertrek en voor de kussensloop nam ik er de tutorial van Mina Dotter  bij. Voor deze laatste liet ik de paspel achterwege, waardoor je gewoon 1 lang stuk kan knippen waarbij je de 2 uitersten omplooit en vaststikt. Op deze manier is een kussensloop héél snel gemaakt. Het kind is zo gelukkig met zijn lakens uit doekjesstof… héérlijk zacht! Ik beken dat ik zelf zijn kussen durf te stelen als hij op logement is. Als iemand tetrastof vindt met een breedte van 2m40 voor een dekbedovertrek voor ons…shoot!

17 gedachten over “Dream big, my little ones

 1. Mooi zeg! Bedje is inderdaad prachtig, maar dan ook helemaal mijn kleur!
  Wil zelf ook wel dat grote formaat “doekjesstof”. Dochter heeft nog steeds een tetradoek als knuffeldoek. En deze worden steeds zachter, heerlijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo leuk! Grote fan van de double gauze! En inderdaad… Misschien twee stukken van 1m40 aan elkaar zetten… Er valt over na te denken. 🙂 Wij hebben hier zo’n gelijkaardig wit bedje, maar kan maar aan één kant open. Hier wel echt tof dat je de twee bovenste stukken er kan uithalen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Natuurlijk super stylish, zoals de rest van hun slaapkamertjes 😊. Ik schop mezelf hier ondertussen onder mijn kont omdat ik dat nog nooit zelf maakte… zo leuk en moet zoveel voldoening geven!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s