Parka Love

Een huzarenstukje… I kid you not! Laten we er geen doekjes om winden… die Lars parka van Zonen 09 is geen snel klaar project en ook geen ‘op 1 dag klaar’ project. Zelfs geen ‘op 2 dagen klaar’ project. Ik had het eigenlijk moeten timen want ik ben zelf ook wel nieuwsgierig naar hoeveel tijd daar nu in kruipt. Véél tijd dus MAAR… en nu komt het… de immense voldoening die je krijgt als de parka af is en je je kind in ziet rondlopen is het meer dan waard. MEER DAN WAARD geloof me!

bewerkt-0891

bewerkt-0893
Zie ne keer: een paspelzak mét doorlopende print

Deze jas krijgt namelijk nog een extra laagje fierheid van ondergetekende doordat ik de stof zelf ontworpen heb. Toegegeven… geen moeilijk ontwerp, maar voor een jas die dagdagelijks gedragen wordt, hoeft dat zeker niet. Ik wou een vuilblauw kleur met een subtiele print die het jasje net dat tikkeltje meer geeft en het uniek maakt. Ik was heel tevreden als de stof eindelijk in mijn brievenbus terecht kwam. Ik bestelde bij Design On textile en de kwaliteit die ik koos is Cotton Twill – iets stevigere, zwaardere katoen die ideaal is voor dit project. Ik behandelde de stof met HG waterdicht zodat de jas ook regenbestendig is.

bewerkt-0990bewerkt-0938bewerkt-0988bewerkt-0943

Afgelopen winter volgde ik samen met Nicky (Mix it Make it) een 3 maanden lange cursus Digitaal Textielontwerp (georganiseerd door Syntra, en gegeven door Olu van Manelprints). Mijn hoofd staat nu helemaal niet meer stil en barst van de ideeën. Nu misschien nog een cursus time management vinden om alles deftig te kunnen inplannen…? Voor de geïnteresseerden: de cursus die ik volgde wordt binnenkort opnieuw gegeven, klik hier voor meer info.

bewerkt-0953bewerkt-1042bewerkt-0975bewerkt-0991

Maar dus… terug naar die Lars parka. Die zat echt al lang in mijn hoofd. Toen Marleen (MyBlou) haar Lars hack voorstelde wist ik meteen dat ik die zou maken. De Lars zelf werd hier al eens voor de dochter genaaid en dat was ook al zo’n toppertje. Echt waar… als daar niet zoveel tijd in zou kruipen, er zou hier elk seizoen een Lars of twee vanonder mijn machine rollen. Ik hield me netjes aan de uitgebreide uitleg van Sharon met uitzondering van de plaatsing van de kap. Net als de Lars van mijn dochter, heb ik de drukknopen aan de buitenkant van de kraag gezet in plaats van de binnenkant. Dat lijkt mij logischer, maar beiden kunnen dus. Voor ik de jas volledig sloot, heb ik dus de drukknopen aan de buitenkraag bevestigd zodat die niet door de volledige kraag moeten. Verder kan ik je als  tip meegeven: vertrouw op de uitleg van Sharon! Soms ‘zag’ ik het echt niet meer (vooral met de rits en de flappen), maar ik deed gewoon verder volgens de beschrijving en alles kwam goed. Het zit echt ingenieus in elkaar!

bewerkt-0936bewerkt-1035bewerkt-1044

Ik trok de foto’s volledig op manuele stand, dus ik zat vaak wat te draaien en te duwen aan de knopjes en wieltjes van mijn fototoestel. Ondertussen mocht hij wat met zijn laarsjes in de beek lopen – TOPactiviteit zo blijkt voor een 4,5-jarige.

bewerkt-1058

En toen keek ik op … en zag ik dit. Tja… tijd om naar huis te gaan dan hé…

bewerkt-1064bewerkt-1068

Stof: zelf ontworpen en laten drukken bij Design On Textile – kwaliteit: Cotton Twill

Patroon: Lars Zonen09 + extra handleiding voor de Lars parka + extra handleiding voor de Lars kap

34 gedachten over “Parka Love

 1. Prachtig werk. Echt genieten om door de mooie foto’s ervan te scrollen! Zalig ook dat dat met je eigen stof is, dubbel genieten voor jou! (En qua tijdsbesteding: de parka voor Thor maakte ik in 1 lange naaisessie. Zonder het knipwerk wel. De eerste steek werd om 9h ’s morgens gezet en om 2h ’s nachts was hij volledig af, kap en al. :-))

  Geliked door 1 persoon

 2. Amai, Laurence. Mijn mond valt open tijdens het lezen en kijken! Hoe prachtig is dit! Wanneer we stofontwerpen bij jou kunnen bestellen, laat het me weten, want dan kom ik zeker aankloppen. Wat een oog voor detail ook, dat doorlopend vraagteken. Kicken. 🙂 Completely in love! (En nu efkes mijn kin terug naar boven duwen zodat ze hier op het werk niet té raar kijken. :-))

  Geliked door 1 persoon

 3. Hallo kroket, hoe schoon is dees. Ik heb ook al sinds vorige zomer parkaplannen, maar nu moeten ze weer plaats ruimen voor de communieplannen. In april is het naaiweekend en dan ga ik er aan beginnen.
  Jouw versie is weer geweldig inspirerend. Zoals steeds 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ben blij dat ik je zaterdag live zag, want na dit staaltje vakmanschap op alle fronten zou ik wellicht niks meer durven zeggen, ofwel je bejubeld hebben van hier tot in Tokio. WoW! Echt WoW!

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat moet ik nog zeggen? Alles is al gezegd… diep respect ofzo is dan mss het enige wat ik nog kan toevoegen! Ik weet niet als ik ooit de moed zal hebben voor dit project. Maar alvast u resultaat is top, meer dan top! Als hij ooit te klein wordt, koop ik hem graag van je over, haha… 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik heb hier absoluut niets aan toe te voegen. Geen spetter.
  Met veel plezier val ik dan maar in herhaling, wat ongelooflijk mooi! Alles klopt, de details zijn om duimen en vingers bij af te likken, die jas is op dat kind gegoten, die kleur… oh man man man, het is dat zoonlief hier uit mijn patroon groeide, of ik begon er direct aan!

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik wilde wachten tot ik de perfecte compliment-woorden vond, maar de kans is groot dat er tegen dan alweer een nieuwe blogpost is verschenen hier 😉 Ik roep dus gewoon heel luid mee van WAUW WAUW WAUW! Gelukkig is dit een uniseks modelletje en gaat Céleste ook nog plezier hebben van deze parel, want ik weet nu al dat dit een blijver wordt! Prachtige kleur, print, model: nog eens wauw! Jij bent mijn nieuwe blogidool!

  Like

 8. Dan was ik vergeten dat ik hier nog niet op reageerde…
  Vlug in orde maken 😉
  Zotschoon, supercoole stof en prachtige foto’s!
  Zo zo fan van deze versie!!
  En een prachtige afwerking!
  Gisteren eindelijk Georges gezien in zijn parka! Staat hem geweldig!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s