Bande à part

Het lijkt een hele tijd geleden dat ik hier nog eens was. De vakantieplannen en de gemakkelijkheid van Instagram zorgen ervoor dat ik de laatste tijd de blog al eens durf te verwaarlozen. Na een fantastische vakantie zonder naaimachine heb ik weer tonnen energie om alle stofjes te verwerken. Tijdens de vakantie gaat dat voornamelijk om spulletjes die niet geblogd worden zoals slaapgerief, linnen zakken en andere praktische naaisels. Maar deze week rolde er nog een SYAS naaisel vanuit mijn machine. Alle kleuren uit de collectie matchen zo mooi dat ik altijd combineer met de kleurtjes binnen hun collectie. Goeie smaak hebben ze daar bij See You At six!

Processed with VSCO with f2 preset1--1443

Het idee stal ik van een Belgisch kledingmerkje. Ik vond de letterlijke zowel als de figuurlijke betekenis echt leuk en besliste om het zelfde te doen. De band is een stukje uni arctisch blauw dat ik eraan naaide en nadien nog met een topstich afwerkte. Aan de rest van de Emmatrui veranderde ik niets.

1--14841--14501--1476

De tekst zette ik erop met mn bobbinhood kit. Overmoedig als ik ben, zette ik eerst de trui in elkaar en pas daarna de tekst erop. Helemaal uitgelopen zo bleek… wat een ontgoocheling. Het was duidelijk een hele tijd geleden dat ik de kit gebuikt had… De decovit werd bovengehaald en de extra band werd eruit getorned. Ik moest nog 3 pogingen doen voor ik tevreden was met mijn zeefdruk kunsten. Gelukkig had ik mijn lesje geleerd en deed ik het meteen op mijn blauwe lap stof. De band werd achteraf rond de tekst uitgeknipt en opnieuw in mijn trui gestoken… zucht… Het heeft niet veel gescheeld of dit was een UFO gebleven….

1--14461--14451--1485

De short is een patroontje van Nicky (Mix it – Make it) dat sinds kort gratis op haar blog te verkrijgen is in een 5 jaar. Een patroontje dat letterlijk op een half uurtje in elkaar zit en ideaal voor de sport- en kampactiviteiten.

1--14661--1470

Bedankt om te komen lezen,

XXX, Laurence

Stof: See You at Six 

Patroon trui: Emmatrui – gratis patroon op de blog Emma en Mona

Patroon short: Gratis patroon op de blog Mix it – Make it

 

 

4 gedachten over “Bande à part

  1. Ik kan niet stoppen met kijken naar jouw blonde God :-). Verder draagt hij alweer een zalige outfit. Ik ben wel blij dat je doorzette. Het werd erg mooi!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s