Flower girl

Het gebeurt niet vaak, maar voor deze leuke jurk kon ik niet kiezen met welk stofje ik aan de slag zou gaan. Ik twijfelde tussen 2 verschillende liberty’s en liet de keuze aan mn dochter. Ze koos resoluut voor deze romantische bloemetjes met “paars” in… Want paars is haar lieve lieve kleur (=lievelings kleur). Sinds, kreeg ik zowat elke dag de vraag of haar kleedje af was. Een week later, was haar verbijstering groot, héél groot, als ze mijn knipresten in de vuilbak zag liggen. Dikke tranen want “waarom heb je in mijn kleedje geknipt”. Al een geluk dat mijn uitgeknipte delen niet ver lagen en dat ik haar snel duidelijk kon maken dat haar kleedje er binnenkort ging zijn.

Processed with VSCO with f2 preset1--91391--9205

Het patroon is het allerlaatste van Ikatee Couture namelijk Lena. Ik maakte een 4 jaar voor mijn 4-jarige dochter en deed helemaal geen aanpassingen behalve dat ik achteraan tussen het midden achterpand en de tunnel met elastiek een klein lusje mee stikte zodat ik de lintjes in een strikje kon knopen. Ik deed dat ook zo bij een van de eerste kleedjes dat ik voor haar maakte en die trouwens heel gelijkaardig is met dit kleedje. Nostalgie…

1--91771--91711--9173

Achteraf gezien vond ik de afwerking echter beneden alles. Tijdens het doorlopen van de stappen vond ik al dat er sommige afwerkingsstappen werden overgeslagen of dat het soms een rare manier is van in elkaar steken. Maar ik zat in zombie status tijdens het stikken, dus ik bleef gewoon naarstig volgens de instructies naaien… En daar had ik achteraf spijt van. Maar bij deze heb ik weer mijn lesje geleerd voor als ik een volgende Lena jurk maak.

1--91651--92031--9153

Maar dat ze blij was met bloemetjeskleed is een understatement. En zelf ben ik ook heel blij met dit romantisch zomerkleedje. Deze zal vaak uit de kast komen op vakantie.

Bedankt om te komen lezen,

XXX, Laurence

Stof: Liberty of London – gekocht bij Shaukat in Londen

Patroon: Lena van Ikatee Couture

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s