Gold and velvet

Een paar maand geleden mocht ik een pakketje opendoen met daarin een stuk van het mooiste velours dat ik ooit zag. Donkerpetrol van kleur, superzacht en van ongelooflijke kwaliteit. Niet die cheapy, glanzende fluweel die je soms tegenkomt maar echt mooie velours die niet zo gemakkelijk te vinden is. Als jij ook eens zo een zacht stukje stof in je handen wil hebben, dan is Fabrik Unik in Ninove the place to be. Wat een prachtige selectie stoffen hebben ze daar.

Processed with VSCO with f2 preset1--79211--7926

Een ander stofje dat ook in datzelfde pakketje van Fabrik Unik zat, was een gouden plissé. DING DING DING… mijn meisje meisje moest al helemaal niet overtuigd worden. Ik koos voor het broekrokje van SVDHZ. De vorige versie is een groot succes geweest. Ikzelf ben ook hard fan van het patroontje. Ik hou wel van pittig kort en dat is bij dit patroon helemaal geen probleem aangezien het eigenlijk een shortje is.

1--79181--79031--79231--7907

Voor het bovenstuk koos ik “opnieuw” voor de Emmatrui maar ditmaal ietsje anders. Ik ben nu eenmaal grote fan van die afhangende schouders. (Echt – soms denk ik dat ik mijn blognaam beter verander in “de emmatruiblogster”) De mosterd haalde ik bij Griet zelf. Zij maakte ook al een bomber met het patroon. Op zich niets moeilijks… Het voorpand niet aan de stofvouw knippen en 1cm extra naad toevoegen. En de halsboord die naar de zijkanten toe in een punt samenkomt en dat is alles wat je nodig hebt.

1--79331--79441--7929

Het jasje werd volledig gevoerd met een restje liberty (ik gebruikte die ooit voor een broekje in 1 van mijn eerste instagrampost ooit – the beginning of my flatlays… klein historisch Blanche momentje 😉 ) Voor de boorden gebruikte ik de velours stof zelf, aangezien daar genoeg rek in zit. En ik voegde ook nog eens 2 paspelzakken toe. Kleuters steken nu eenmaal graag spulletjes in hun zakken.

1--79471--79731--7951

Bedankt om te komen lezen,

XXX, Laurence

Patroon bomber: aangepaste Emma sweater – Emma en Mona

Patroon broekrok: SVDHZ 3

Stoffen: allebei bij Fabrik Unik

10 gedachten over “Gold and velvet

  1. Grote fan van het vestje! De voering en buitenstof passen keigoed samen. Dat gaat echt heel veel gedragen worden…
    Als jij de Emmatruiblogster bent, dan ben ik de Odetteblogster. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s