It turned out exactly as I had imagined it <3

Artisjokken… veel artisjokken is wat u hier vandaag te zien zal krijgen. Ik viel, net als velen, als een blok voor deze print van See You at Six. De kleurencombinatie die in dit stofje gebruikt wordt, die vind ik zo mooi, dat ik er naar kan blijven staren.

Processed with VSCO with f2 preset1--77511--7846

Ik wist ook meteen wat ik met dit stofje wilde maken – een bloesje en een rokje die mooi bol staat. Voor het bloesje gebruikte ik het patroon van de Bobbie blouse uit La Maison Victor. Ik wou graag nog een extra zalmroze toets gebruiken in de outfit om het roze uit de stof mooi te laten uitkomen. En de extra tunnel in de bobbieblouse voor een lintje leek me heel geschikt.

1--78541--78451--7803

De rok, daar steekt heel wat denkwerk achter. Een cirkelrok was geen optie wegens de plaatsing van de print. Enter rimpelrok. Een dubbele stofbreedte vond ik ook geen optie. Ik deed dat hier al en vond, achteraf gezien, dat de print op deze manier niet mooi uitkomt maar verstopt zit tussen de grote hoeveelheid stof. DUS… een rimpelrok met enkele stofbreedte, maar daarmee ging ik die niet mooi poefferig staan… Enter de onderrok. Een rimpelrok als onderrok vond ik hier geen optie want op die manier komt er veel stof te zitten thv de taille en ik wou eerder dat het onderaan de rok bol staat. Enter de cirkelrok als onderrok. En ik gebruikte hiervoor nog eens stevige canvas zodat die zeker niet zou platvallen door de buitenrok. Fieuw… volgen jullie nog?

1--77721--77851--7840

Ik vond trouwens de perfecte kleur canvas bij De Stoffenkamer voor de onder/cirkel-rok. Exact hetzelfde als de achtergrond. Dat zijn dingen die me heel blij maken. (De stof staat niet online, maar je mag zeker een e-mail sturen). Het lintje komt uit de Veritas en de knoopjes uit mijn persoonlijke voorraad.

1--77321--77661--7764

Bedankt om te komen lezen,

XXX, Laurence

Stof artisjoke: See you at six

Canvas stof voering rok: De Stoffenkamer (niet online maar stuur gerust een e-mail naar info@destoffenkamer.be

Patroon blouse: Bobbie blouse – La Maison Victor – editie sept-okt 2017

 

13 gedachten over “It turned out exactly as I had imagined it <3

  1. Mooi resultaat! Een opbollend rokje verkreeg ik door een ballonrokje te maken=binnenvoering 7cm korter maken en vaststikken aan zoomrokje van 7cm (zoom niet platstrijken!)

    Like

  2. Ik weerstond de lokroep van deze groente, maar vind het geheel erg mooi, ze komt er zo schoon weg mee!
    –jurken worden hier standaard gevoerd met een (variant op een) cirkelrok, voor extra zwier en volume. Als ik wil dat het écht bol staat, durf ik de onderste 10cm van de voeringsrok ook wel vervangen door gerimpelde tule, garantie voor nog meer ‘bolligheid’–

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s