Feliz for the win

Het gebeurt niet vaak dat ik eenzelfde patroontje twee keer maak. Of het is dat ik  extra aanpassingen maak zoals bij de Trop top. Ik ben dan ook iemand die het knip- en plakwerk van patronen en stof knippen helemaal geen lastige klus vind… Om de een of andere reden doe ik dat eigenlijk wel nog graag. Maar voor de Feliz, maak ik héél graag een uitzondering. Ik presenteer u vandaag dus een tweede, gelijkaardige Feliz. Eentje dat zeker evenveel gedragen zal worden als het vorige.

felizbewerkt-4983bewerkt-4986

Het stofje is van editex en is een dun wollen stofje dat langs de ene kant lichtjes opgebrushed is. Ik verzeker u dat de stof zalig zacht is en in de verste verte niet prikt.  Geen idee of ik de correcte kant gebruikte, maar ik heb de gebrushte kant aan de buitenkant gezet. Omdat ik die mooier vind en gewoon… omdat het kan. De kleur is voor mij het perfecte blauw. Met een grijzige tint in en één die perfect bij haar oogjes past.

bewerkt-5119bewerkt-5038bewerkt-5031

Om het kleedje wat op te vrolijken maakte ik een broche met een kit van Lotte Martens (In the forrest 006). Je krijgt een geprint stukje stof (A3 formaat in mijn geval) en in de verpakking zitten tal van sjablonen waar je uit kan kiezen. De gans trok meteen mijn aandacht… ik vond die gewoon héél grappig. Verder koos ik ook voor een grote vogel als een soort van eyecatcher op haar jasje.

bewerkt-5032bewerkt-5061bewerkt-5050bewerkt-5087

Ik knipte de vorm uit de stof, maar ook uit een stevig dik stuk vilt. Daarna stikte ik nog eens heel traag door rondom rond door de 2 lagen. Op de achterkant hechtte ik een lege broche speld (Veritas). Et voilà… Deze DIY pakketjes van Lotte Martens zijn nu al verkrijgbaar in de winkel (verkooppunten). Een overzicht van de pakketen kan je hier terugvinden.

bewerkt-5124bewerkt-5128bewerkt-5078

En toen had ze er genoeg van…

bewerkt-5011

Bedankt om te komen lezen,

xxx, Laurence

 

Patroon: Feliz – straightgrainpatterns

Stof: Editex

Broche: Lotte Martens pakket

Meer inspiratie vinden jullie de komende dagen hier:

 MyBlou ∆  Leven met Liv ∆  by Eva Maria ∆  Ikbenvink ∆  Paspelpoezen ∆  Kaatjenaaisels ∆ Blanche ∆  Khadetjes ∆  With Love – by Eva

6 gedachten over “Feliz for the win

  1. mohow, jij gebruikt het patroon niet meer dan één keer (in originele staat)… chapeau!
    Ik hergebruik, de goeie patronen, maar al te graag opnieuw! Misschien is het daarom dat mijn blog iets minder gekend is dan die van u! #wieweet
    Ik vind het prachtig: zo’n mooie kleuren & die details…. knap, echt knap!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s