All animals like Chocolat

Vorige week werd de nieuwe collectie van Chat Chocolat aan jullie voorgesteld en op werelddierendag gelanceerd. Heel toepasselijk aangezien dieren het hoofdthema zijn in deze herfstcollectie. Onder het motto “All animals are equal” krijgt u de keuze uit paarden, vliegjes, kraaien en pinguïns. Ik koos de laatste. Niet alleen omdat de ijsblauwe kleur me het meest ligt, maar ook omdat de zoon de gelukkige ontvanger was en laat die nu net bij ‘de pinguïns’ zitten op de zwemclub.

bewerkt-4542bewerkt-4560

Het werd dus een sportieve outfit voor G. De broek is de #blanchesweatpants waarvan ik de patroondelen ter hoogte van de knieen doorknipte. De kniestukken maakte ik uit de pinguïn stof als extra accent. Voor de rest gebruikte ik de bijhorende effen sweaterstof van Chat Chocolat. Hetzelfde principe paste ik toe op een raglan sweater. Ik baseerde me hiervoor op een gekochte trui en knipte het voorpand en de mouwen door. Bij Griet (Emma en Mona) zag ik het ook al passeren trouwens… en kijk, er komt zelf een patroontje van een sweater. Zeker in het oog houden dus!

bewerkt-4530bewerkt-4533bewerkt-4551

Nog een extra tip voor je boordjes –> aangezien hier de effen sweaterstof hoofdzakelijk gebruikt werd, onderzocht ik goed hoe die gebreid was. Ik trok eens goed aan de stof zowel in de breedte als in de lengte. En blijkt dat je meer ‘rek’ hebt als je de stof een kwartslag draait. Dat gaat uiteraard enkel op voor de effen stof, want anders krijg je liggende pinguins… Ik knipte al mijn effen patroondelen dus eigenlijk verkeerd, maar dat bleek wel de perfecte oplossing te zijn voor mijn boordjes. Ik ondervond geen enkel probleem van opstaande boordjes of te weinig elasticiteit, ook niet bij de halsboord.

bewerkt-4568bewerkt-4540bewerkt-4594

Voilà, de zoon is voorzien van een nieuwe sportoutfit. Nu de dochter nog…

Bedankt om te komen lezen,

XXX, Laurence

Stof: Chat Chocolat – verkrijgbaar in de meeste stoffenwinkels oa De Stoffenkamer

Patroon broek: #Blanchesweatpants

Patroon sweater: Ottobre 4/2015 – model 16

bewerkt-4591

7 gedachten over “All animals like Chocolat

  1. Volgens mij heeft die dochter al outfits genoeg, nee? 😉 Ik was al fan van het ijsblauw en de pinguïns, maar dit vind ik écht zalig. Een volledige pinguïn-outfit zou teveel geweest zijn, maar die tussenstukken zijn er boenk op.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s