You had me at ‘pink’ and ‘stripes’

Streepjes… ik blijf fan! Dus toen Mondepot mooie streepjesstof van Marmelade&Mesh aanbood, was ik er als de kippen bij. Geen idee wat ik ermee ging maken… dat zie ik later dan wel weer dacht ik. Want zo gaat dat bij mij als ik stof koop. Ofwel wordt ik meteen verliefd op een stofje en koop ik die zonder er verder bij na te denken. Ofwel zie ik meteen een projectje in een stof. Bij dat laatste zijn er 2 mogelijke scenario’s: als ik kort daarna tijd heb, dan wordt dat projectje meteen uitgevoerd. Heb ik echter geen tijd dan belandt die op de stapel en is de kans héél groot dat het project nog aantal keer verandert.

Processed with VSCO with f2 presetbewerkt-4008

Zo ook met deze stof. Eerst ging het een midirok voor Céleste worden. Dan weer een kleedje waar ik ging spelen met de lijnen. En dan plots zag ik daar een broek in…  En toen kon het allemaal niet snel genoeg gaan. Ik gebruikte net als hier de Dakar broek van Ikatee Couture. De 3 jaar die ik toen maakte ziet nu goed, dus ik besloot om een 4 jaar te maken want ik wou de broek onderaan kunnen omplooien.

bewerkt-4029bewerkt-3963bewerkt-4133

Ik maakte de tailleband breder want ik wou een ‘paperbag effect’ creëren in de taille, maar die is uiteindelijk niet zo goed gelukt. Volgende keer mag die nog wat breder. Verder verliep alles vlot en kwamen er geen aanpassingen aan te pas. Het patroontje zit snel in elkaar en valt goed op mijn dochter.

bewerkt-3960bewerkt-3994bewerkt-4002

De foto’s werden op vakantie getrokken. Met dergelijke setting kan je niet veel verkeerd doen uiteraard. Ik voel dat de broek veel gedragen gaat worden en ben nu aan het denken om dezelfde te maken voor Georges maar dan met de groene strepen. Wordt waarschijnlijk vervolgd dus.

bewerkt-4111bewerkt-4124bewerkt-3997

Bedankt om te komen lezen! xxx Laurence

Stof: Mondepot – nog te verkrijgen

Patroon: Dakar van Ikatee Couture

bewerkt-4122

8 gedachten over “You had me at ‘pink’ and ‘stripes’

  1. Heel leuk gedaan, dat patroon en die roze stof! De subtiele paperbag is eigenlijk echt tof, vind ik. Heel herkenbaar ook, het stofkoopproces. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s