Bloggers switch

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag van Evi (Bellevi) of ik wou meedoen aan de bloggers switch dit jaar. Ze organiseerde die al vorig jaar en toen had ik dat met veel interesse gevolgd. En zie… wat een eer om er dit jaar deel van uit te maken. Het principe is dat iedereen 1 stofje moet opsturen en daar 1 stofje voor in de plaats krijgt. Maar welk… daar heb je niets over te zeggen 😉 Leuke uitdaging vond ik, en spannend… dat ook.

 

Bij aankomst werd het pakje meteen opengescheurd – zo nieuwsgierig was ik. En zie… een leuke jeansstof met ananas print kwam tevoorschijn. Oef! opluchting 😉 Marie-Paule had duidelijk mijn stijl en smaak geanalyseerd en wist dat ik het niet altijd moet hebben van schreeuwerige stofjes. Merci Marie-paule voor het mooie stofje!

Maar ik maakte 1 cruciale fout die ik al in jaren niet meer maakte… Ik waste het stofje niet voor. Ik dacht niet na en begon meteen enthousiast te knippen.  Tijdens het naaien en strijken merkte ik dat er toch nog wat krimp in zat… Al een chance dat mijn zoon ‘nogal’ magerkes is en dat de short toch goed zit! Ik gebruikte hiervoor het Cisse patroon van Zonen09.

Uit de rest van de stof knipte ik de voering voor een Jack. Het laatste patroon van Zonen09 die, sinds hij uitkwam, bovenaan mijn to sew lijst stond. Van de stof blijft nu echt niets meer over. De buitenkant van de Jack is zalig zachte gewassen linnen van bij de Stoffenkamer (Hier gebruikte ik al eens het gewassen linnen voor een kleedje voor C.)

De Jack is een klassieke versie met valse paspelzakken, een rugsplit en afgeronde hoeken. Ik zette er 2 knopen en knoopsgaten op, maar ik vind het eigenlijk mooier als het gewoon open gedragen wordt… zo wat de ‘casual’ look 😉

En jullie kunnen ook een beetje deelnemen aan deze bloggers switch want elk van ons gaf ook een stofje weg voor een grote giveaway. Check zeker mijn instagram voor meer info hoe deze 10 stofjes te winnen. Evi, dikke merci om mij te vragen voor deze leuke tour en Marie-paule, dikke merci voor het stofje! En als jullie willen zien wat de andere maakten, dan kan je op onderstaande linken klikken:

Merci om te komen lezen! xxx, Laurence

16 gedachten over “Bloggers switch

  1. Oh zo leuk gedaan! Past hem echt perfect he! Ik vergeet soms ook kets voor te wassen. Tot nu toe gelukkig altijd goed gekomen 🙂 Top gedaan, dank je om mee te doen 😉 En blij je te leren kennen 😘

    Like

  2. Wauw, je hebt het stofje helemaal ge-blanche-d, volledig naar je hand gezet dus. Wat een toffe outfit voor jouw kerel. Fijn dat je het helemaal hebt kunnen gebruiken en ik hoop dat die items nog veel uit de kast mogen komen. Het staat hem super!

    Like

  3. Knap gedaan, helemaal ‘jij’! 🙂
    Jack staat hier ook heel erg hoog op mijn to sew-lijstje. De stoffen liggen al klaar. Dat verdomd patroon uittekenen is het enige wat me tot nu toe tegenhield 😀

    Like

  4. Ubercool! Wat een toffe outfit seg! Ik moet dringend wat meer maken voor de zoon, de jack staat ook bovenaan het lijstje maar toch blijft die verschuiven 😕

    Like

  5. Dit is echt één van de coolste jongensoutfits die ik ooit al zag verschijnen. Wauw, wauw. Deze Jack is er echt eentje naar mijn hart: de kleurencombinatie is top. En dan die groene T-shirt erbij… Grote liefde!

    Like

Plaats een reactie