A free sweatpants pattern for my first blogiversary + giveaway

fotoNL/ENG

Mijn 1ste blogverjaardag is een feit. Vandaag exact een jaar geleden kwam mijn eerste post online. Ik was toen nog wat afwachten, maar vandaag de dag ben ik helemaal overtuigd van het hele bloggebeuren. Veel werk… dat wel, maar ik vind het allemaal zo leuk om te doen. Jullie reacties zijn hartverwarmend.

Today is my firts blogiversary. Exactky 1 year ago, I blogged for the very first time. I was a bit hesitant in the bgeinning, but now I am convinced. It takes a lot of work, but I find it very rewarding. Your kind comments make my day.

bewerkt-2468bewerkt-2482

Om deze eerste mijlpaal te vieren, ga ik een maand lang cadeautjes uitdelen. Denk gratis patroontjes, stofjes, … En we vliegen er meteen in want vandaag deel ik met jullie het patroontje van de sweatpants die ik vorige winter maakte voor mijn zoontje en waar veel vraag naar was. En ik tekende hem meteen uit in 4 maten; 3J, 4J, 5J én 6J. Het patroon en een  tutorial vind je hier.

To celebrate this milestone, I will hand out several gifts. think free patterns and give-aways… We start immedialty because today I’m sharing the free pattern for the sweatpants I made last winter for my son. I drew the pattern in the sizes 3Y, 4Y, 5Y and 6Y.  The pattern and tutorial can be found here.

GRATIS PATROON – FREE PATTERN

bewerkt-2533bewerkt-2491bewerkt-2520

Deze keer maakte ik de sweatpants in zachte Nicky Velours van bij De Stoffenkamer. Vorige winter maakte ik de sweatpants in wintersweater en ik moet zeggen dat ze dan iets mooier vallen door de stevigheid van de stof. Maar dat vond Georges helemaal niet erg… Zolang hij goed kan bewegen en zijn broek niet afvalt (gebeurt al eens bij dat mager ventje…), is dat manneke content.

This time I made the sweatpants in soft Nicky Velours that I bought at De Stoffenkamer. Last winter I made them out of wintersweat which is a bit more sturdy and it gives a nicer look. But my boy didin’t mind at all. As long as he can move around and his pants do not fall down, he’s OK with it.

bewerkt-2582bewerkt-2556bewerkt-2591bewerkt-2593

En het is nog niet gedaan met het goede nieuws: Ik mag van de Stoffenkamer ook voldoende sweaterstof/Nicky velours naar keuze weggeven om deze sweatpants voor jouw zoon of dochter te maken. Om te winnen, is het voldoende om hieronder een commentaar te laten.

And It’s not over for today with the gifts: De Stoffenkamer is letting me GIVE AWAY some sweaterfabric to make these sweatpants for your son or daughter. If you want to win, just  leave a comment under this post.

bewerkt-2568

Bedankt om te komen lezen / Thanks for passing by

XXX, Laurence

48 gedachten over “A free sweatpants pattern for my first blogiversary + giveaway

 1. Wat een cutie is die zoon van jou toch… En keitof dat je dat patroon ter beschikking stelt! Ik zou er eentje maken voor mijn dochter in een unisex stofje zodat de jongere zoon die later ook nog kan dragen 🙂

  Like

 2. Super toffe broek! Misschien dat ik met wat aanpassingen mijn smalle maar lange 7 jarige zoon daar ook nog wel in krijg. Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Dat er nog vele jaren mogen volgen.

  Like

 3. En dan denk ik: nog maar 1 jaar? En nu al een gevestigde waarde in blogland! Proficiat! Ik kom altijd heel graag lezen op jouw blog. Geen zonen hier, alleen dochters. Ook geen 3-, 4-, 5- of 6-jarigen meer… Maar wel een stuk of twintig ideeën om dat sweaterstofje op een andere manier te verwerken. 😉

  Like

 4. Hiperdepip hip hop voor jouw zalige blog! Ik kom hier heel erg graag lezen en je weet me vaak te inspireren, super hard bedankt daarvoor! En wat een fijn broekje. Merci voor het patroon!

  Like

 5. Mijn reactie was ook eerst ‘nog maar 1 jaar’? Ik volg je al langer op instagram! Proficiat! En super bedankt om het patroontje te delen. Veel succes nog!

  Like

 6. Oh jeuj ik doe mee! Fan van de stoffenkamer, van jouw prachtige creaties en van dit patroon. Deze sweatpants ga ik zeker maken voor mijn zoontje! Superleuk patroontje! Dankjewel en dikke proficiat met je blogverjaardag!

  Like

 7. Je viert een feestje en je geeft cadeautjes weg? Nou dat is pas leuk. Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag. Ik lees je altijd met veel plezier.

  Like

 8. Hieperdepiep hoera! Niet te geloven dat het nog maar 1 jaar is eigenlijk, ik heb het gevoel dat ik al veel meer (graag!) gelezen heb. En zo’n sweatpants (in een leuk gratis stofje ;o)) zie ik ook wel zitten!

  Like

 9. Gefeliciteerd met het eerste jubileum! Ik lees je blog graag! Super leuk patroon! Hopelijk volgen er nog vele berichten

  Like

 10. If I can participate in the giveaway from Norway I would love to do so!
  Will try the sweatpantspattern wither way and aslo, your blog (and IG) inspires me!

  Like

 11. Hip hip hoera! Proficiat! Een trouwe lezer mag ik mezelf wel noemen. En ik zit al kei lang te azen op dat broekjespatroon. Dikke merci! Blaas dat kaarsje maar met trots uit. 🙂

  Like

 12. Dat lijkt mij een super comfortabele broek voor mijn kleinzoontje ! En ne dikke proficiat voor je eerste blog-verjaardag 🎉🍾💐.

  Like

 13. Proficiat met je eenjarig bestaan! Ik neem binnenkort eens de tijd om je vorige Posts te lezen, want ik ben helemaal nieuw hier. Maar dit broekje lijkt mij al een super start!

  Like

 14. ik heb jouw blog nog maar net ontdekt (ik kwam te vaak mooie foto’s tegen op instagram en moest uiteindelijk toch wel eens verder klikken 🙂 ) en bots hier al meteen op een leuke give-away. Ik doe graag mee aan de wedstrijd en kijk alvast uit naar al je komende posts en mooie foto’s :).

  Like

 15. Dikke proficiat met je blog. Beknopte tekst en prachtige foto’s: ik ben fan! Het patroon is al geprint! Ik ken hier twee jongetjes die in september ‘in stijl’ naar de turnles zullen gaan!

  Like

 16. Wat een leuk patroon! Deze link is bij deze toegevoegd aan m’n to-sew-list! Ik ding dus zeer graag mee voor een leuk meisjes-stofje om dit stoere broekje voor mijn dochter in elkaar te zetten!

  Like

 17. Proficiat met je blogverjaardag! Dat er nog vele jaren mogen bijkomen om ons lekker verder te laten genieten van jouw creaties. En uiteraard doe ik maar al te graag mee met je weggeefactie.

  Like

 18. O maar dankjewel voor dat patroon! Zoonlief draagt hier liefst van al van die zachte comfy broeken, dus ik ga er alleszins eens mee aan de slag 🙂

  Like

 19. Proficiat ment je blogverjaardag! Je blogposts zijn altijd zo inspirerend, ik ben fan! Gekochte broeken zakken steevast af bij mijn magere zoontje dus dit patroon zal hier zeker van pas komen!

  Like

 20. Wat een toffe broek. Zou die zelf ook wel willen dragen, lekker “compfy”. Of een beetje stof meepikken voor een exemplaar voor de zoon. Ja, graag. 😊

  Like

 21. O Laurence, het is echt een prachtig broekje. Misschien toch maar eens op wagen, bij mijn 4- jarige met ultra korte beentjes.
  Dikke proficiat ook met je blogverjaardag! Voor was je al een vaste waarde, vanaf dag 1!

  Like

 22. Wat een super mooie harem skinny! Wat lief dat je dit patroon wil delen en heb hem opgeslagen 👍🏻 Ga deze zeker van de winter voor mijn dochtertje maken. Jammer dat mijn zoontje tegen die tijd nog paar jaar moet wachten op zo’n hippe stoere broek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s