MOMM – selfish sewing

Jullie zagen het allicht al passeren maar Eef van Eulala c’est chic heeft een boek uit. Matching outfits, matching minds. Een boek met 9 verschillende patronen die zowel in kinder- als in volwassen maten komen. Ideaal om te twinnen met je zoon of dochter. Ik mocht meedoen aan de blogtour en besliste om deze keer wat selfish sewing te doen. Een kleedje voor mezelf. Kleine nuance: dit is echt het allereerste kleedje dat ik ooit voor mezelf naaide… Selfish sewing angst of zoiets… (en dan ook nog die ‘ik moet zelf op de foto-angst’)

bewerkt-0490

Wat me meteen opviel aan de patronen voor het kleedje, is dat er 1 basispatroon is met daarop de verschillende opties die in het boek voorkomen. Ik maakte dus niet 1 specifiek kleedje maar deed wat van mix en match en nam alle opties die mij het best lagen. Ik koos voor de ‘midi’ mouwen, een ronde hals vooraan en een V-decolleté achteraan. Plain and simple… Ik voerde het kleedje niet, maar maakte gebruik van een beleg dat tot aan de schoudernaad gaat zodat die niet constant komt piepen.

bewerkt-0510bewerkt-0493

De zoom onderaan deed ik een beetje ‘op goed geluk’ door op mezelf te spelden voor de spiegel (u kent die onhandige situatie wellicht…). Achteraf gezien had het een beetje langer mogen zijn, maar goed… zeker draagbaar met zwarte opaque broekkousen.

bewerkt-0506bewerkt-0514

De stof is eentje van de See you at Six collectie in een zachte, soepele viscose die ik kocht bijDe stoffenkamer. Héél aangenaam om te dragen. Het naaiproces verliep heel vlot en het kleedje zat in een wip in elkaar. Geen idee waarom ik het zo lang uitgesteld heb…

bewerkt-0495bewerkt-0515

Voor zij die geïnteresseerd zijn in het boek, het staat momenteel te koop in de Standaard Boekhandel of op Bol.com. Zeker de moeite waard! Lieve Eef, dikke proficiat met de lancering van je eerste boek en dank je wel om me van mijn selfish sewing vrees te helpen. Smaakt naar meer!

life_momm_cover-141016

18 gedachten over “MOMM – selfish sewing

  1. Plain and simple, wat hou ik daarvan. Het staat je erg mooi, rest er je nog je kleerkast aan te vullen met een little black dress, wat zomers en iets wat feest zegt. Vanaf nu ben je vertrokken, die kindjes gaan zeuren wanneer je nog eens iets voor hen naait 😉
    Dikke dankjewel hiervoor, en een welgemeende zoen!

    Geliked door 1 persoon

  2. Oh kijk, wat ben ik blij te lezen dat je aan nog meer selfish sewing bezig bent want al wat ik kan denk ik “naai eens wat meer voor uzelf vrouw, ge doet dat zo goed én ge komt er zo goed mee weg!”

    Like

  3. Mooi kleedje !ben er ook eentje aan het maken ,ik vind de V-rug super mooi ! Mag ik je vragen hoe jij dit maakte gewoon om naaien ? Want hier is geen beleg bij ?

    Like

    1. Ik heb hier wel met beleg gewerkt. Gewoon de halsrand overtekenen en een band van 7-8 cm tekenen. Het resultaat is dan veel mooier dan als je gewoon omzoomt

      Like

Plaats een reactie