Fake fur for fall

De temperaturen zakken. Dringend tijd om die herfstgarderobe aan te pakken! Ik wou al langer een hemdjurkje maken met plooitjes in de voorpanden. In ottobre 3/2016 vond ik een geschikt patroontje (mits wat aanpassingen zoals een andere rokgedeelte, borstzakjes weglaten en plooitjes toevoegen volgens de uitleg van An van Straightgrain: Trappe pleats). In mijn liberty stapeltje vond ik een kleurenpalet dat wel goed in de herfstsfeer past. Ik begon er enkele weken geleden vol enthousisasme aan tijdens een naaidate met Isabelle, Helena en Lies. En toen… toenย bleef het ‘eventjes’ liggen wegens andere naaideadlines die gehaald moesten worden… – daar gaat mijn principe van niets nieuws beginnen zolang het voorgaande niet volledig afgewerkt is –

bewerkt-7997
Met een ongeduldig kind die meteen eens wou “voelen”

Ondertussen bezocht ik samen met Nicky (Mix it – Make it) het Stoffenspektakel in Gent en ons oog viel op een rek die daar hing vol met bontjes. We konden het niet laten en kozen er allebei een lapje uit. Hier zie je wat Nicky ermee gemaakt heeft. Ik koos een groene lap met het oog op het onafgewerkt kleedje dat thuis op mijn kast lag… Thuisgekomen bleken ze perfect bij elkaar te passen. De motivatie was er weer en enkele dagen later was het kleedje klaar net als het bijpassend bontje.

bewerkt-8255bewerkt-8263bewerkt-8245

Het lijfje van het kleedje werd niet gevoerd (mijn dochter is een echt zweetpateeke zoals ze dat hier in Gent noemen) maar ik gebruikte wel een have cirkelrok om het het rokgedeelte te voeren voor wat extra poef. Een tip die ik ooit las op de blog van Katrien (Kaatjenaaisels).

bewerkt-8304bewerkt-8294bewerkt-8291

Op het ogenblik dat we foto’s trokken, passeerde er net een hoop luchtballonen. Een perfecte afleiding voor mijn peuter zodat mama ongestoord foto’s kon trekken. En dat verklaart meteen ook de vele “vingertje -wijs-foto’s”.

bewerkt-8336bewerkt-8292bewerkt-8297

bewerkt-8317

Patroon jurk: Ottobre 3/2016 – kleedje 19
Patroon bontje: Gilet du berger van C’est Dimanche
Advertenties

28 gedachten over “Fake fur for fall

 1. Geweldig mooi weer, ik herhaal mezelf hier steeds… de maaksels, het kind, de foto’s โ™ฅ
  Hier hangen er ook standaard wat van die valse beestjes in de kast ;). Ik heb zelfs een patroontje met een kap, je zou ze er eens moeten in zien rondhuppelen!

  Liked by 1 persoon

 2. Haha, het principe van afwerken voor ik iets nieuws begin heb ik al enkele jaren geleden laten varen :p Maar besides that: wat een plaatje is dit! Het bontje, het jurkje, de botjes, de ogen van de dochter: zo mooi en zo blauw! Blauw is mijn topfavoriet, dus ik ben weeral helemaal fan!

  Liked by 1 persoon

 3. Oooh schitterend! Die foto’s, dat meisje, dat jurkje en dat bontje! Prachtig gedaan, Laurence! Het is altijd zo mooi af, jouw maaksels en foto’s. En nu wil ik ook volop van die debardeurekes beginnen maken. ๐Ÿ™‚

  Liked by 1 persoon

 4. Supermooi! Zou Florien ook goed staan, met haar blonde lokken! Ik heb ook een niet-kleding-gerelateerd vraagje ๐Ÿ™‚ Van waar komt jullie speelhuisje? We zijn op zoek naar zo eentje voor de verjaardag van mijn dochter.

  Like

  1. Dat is bij mijn ouders, maar ik denk dat het van wickey.be komt… Pas wel op want je krijgt enkel een paar latten opgestuurd en je moet dat nog volledig in elkaar steken… een handige man is een must!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s