Hop On, Hop Off

Ken je die “Hop on, hop off” bussen die je in de meeste grote steden ziet rondrijden? Wel net als vele anderen in naailand, reed ik mee met de Hoppe-bus. Ik had voordien al een jumpsuit gemaakt voor mijn dochter maar die bleek nog wat te ruim. Ik ontzag het me om het patroon aan te passen en dan… dan werd het gewoon voor mij gedaan. De Hoppe werd gelanceerd en ik werd fan.

bewerkt-7086

Het patroon komt in gemiddelde maten en in smalle maten. Superhandig vind ik dat. Volgens de matentabel paste ze qua borstomtrek en lengte perfect in een smalle 3 jaar. Nu worden de woorden ‘smal’ en ‘mijn dochter’ zelden in eenzelfde zin gebruikt. Ik koos dus voor een normale 2 jaar waarvan ik de totale lengte aanpaste naar een 3 jaar. Ook de hoogte van het kruis verlaagde ik naar een 3 jaar want in de instructies stond duidelijk dat de jumpsuit niet aangepast is aan pamperpoepkes. Wat extra ruimte onderaan zou dus geen kwaad kunnen. Ik trok het haar aan en was meteen verliefd. Alvast sorry voor de fotospam.

bewerkt-7191bewerkt-7165bewerkt-7160bewerkt-7173

Je kan kiezen voor halterbandjes of schouderbandjes. Ik koos voor het laatste want dat maakt de pamperwissel net iets makkelijker. Ik koos wederom om de jumpsuit in Elvelyckan stof te maken. Blijkbaar vind ik dat een perfecte match… De stof kocht ik bij Helena van de Stoffenkamer en is echt van topkwaliteit. Ik geef toe… ik ben een klein beetje jaloers op mn dochter dat zij hier nog mee weg kan…

bewerkt-7189bewerkt-7154bewerkt-7176

Op een avond kon ik dit projectje volledig afwerken: patroon knippen – stof knippen – naaien. Het gaat echt héél snel en het resultaat mag er zijn.

bewerkt-7150bewerkt-7167

Hoppe is het laatste patroontje van Straightgrain dat ze samen met Fabienne van honderdachtentwintig ontwikkelde. Het is echt een ideaal model voor onze Belgische zomers. Voor de koude ochtenden doe je er gewoon snel een gilet over en het kind is gekleed. Ik ben grote fan. Jullie kunnen het patroon HIER vinden en met de code HOPPETOUR10 krijgen jullie 10% extra korting (patroon vanaf nu zowel in pdf als in papieren versie te verkrijgen)

bewerkt-7192bewerkt-7181

 

Advertenties

19 gedachten over “Hop On, Hop Off

    1. Right back at you. Ik wou eigenlijk eerst een in ijsjesstof maken… maar jij was me voor. Net zoals ik de miss polly dress in panda stof wou maken… maar jij was me weer voor! haha (maar ik denk dat die panda polly er misschien toch nog gaat komen :p )

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s