Just knot it

Ik lees al jaren de blog “Leven met Liv” van Riet. Zo heb ik Zanne geboren weten worden, de eerste schooldag van beide kindjes meegevolgd en de Zebra obsessie van Liv meegemaakt. Ik ben al lang fan van Riet en heb grote bewondering voor haar ‘kronkels’. De manier hoe haar patronen in elkaar zitten, daar word ik telkens stil van. Ik zou veel geven om eventjes in haar ‘brain’ te mogen zitten.

bewerkt-6963bewerkt-6962

Wanneer ze haar eigen patroonlijn ‘Mind the whale’ begon, kon ik dat enkel maar toejuichen. Haar laatste patroon kwam begin deze week uit: “just knot it”. En ik zag dat het goed was…

bewerkt-6973bewerkt-6976

bewerkt-6988
Ik moet er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat ik mijn dochter voor deze fotoshoot heb moeten omkopen met een paar tictacs

Eens te meer stond ik versteld van haar manier van denken. Het patroontje zit héél goed in elkaar. Ik koos voor de optie met overlap onder de armen en zonder knopenpat (want een open rugje kan toch zo schattig zijn). Riet beschrijft de overlap als zijnde de gemakkelijke optie die het meest comfort geeft. Allemaal helemaal waar, maar ze had nog extra mogen benadrukken dat dat gewoon een TOP optie is met net dat ietsje meer.

bewerkt-7007bewerkt-7027bewerkt-7067bewerkt-7047

Mijn dochter draagt momenteel een 3j in bijna alle merken (en ook voor naaipatronen). Gelukkig keek ik de matentabel nog eens na, en zag ik dat het jurkje tamelijk groot tailleert. Ik maakte de 2 jaar en die zit perfect. Zelfs niets aan de lengte moeten aanpassen. Zo heb ik het graag.

bewerkt-7064bewerkt-7068bewerkt-7042

Voor de stof koos ik een Nani Iro stofje (2 jaar geleden gekocht bij Miss Matabi, maar nu kan je ook Nani Iro kopen bij De Stoffenkamer) in combinatie met een coupon die ik ooit bij Petite Couture kocht. Perfecte match leek me dat.

Van zodra ze het aan had, begon ze te zwieren met haar rok ‘zoals een echte prinses’. (We hebben hier nog geen prinsessenkleedjes in de verkleedkoffer dus het kind is rap content. Ik hoop dat nog even zo te houden, maar ik vrees dat ik binnenkort met prinses Elsa naar de supermarkt moet gaan…)

Deze slideshow vereist JavaScript.

Riet, proficiat met dit walviskind. Ik was al fan en nu nog meer…!

Het patroontje kunnen jullie hier vinden. En Riet organiseert ook een wedstrijd #connectingtheknots met een meer dan fantastische prijzenpot. Ik doe zeker mee! Lees er hier meer over.

 

Advertentie

20 gedachten over “Just knot it

  1. Waw, dit is perfect! Ik ben gisteren toevallig aan dit jurkje begonnen in de blauwe versie van dezelfde stof. Hopelijk valt het even mooi uit als die van jou!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s