Elvelyckan seamstress search

Enkele weken geleden deed ik mee aan een wedstrijd van Elvelyckan via Instagram. Ze zochten 2 naaisters om enkele van hun nieuwe stoffen om te zetten tot kledingstukken. Uiteindelijk kozen ze 4 winnaars en ik was 1 van de lucky ones (net zoals deze straffe madam). En 2 weken later zaten deze beauty’s in mijn brievenbus.

De gele dots verwerkte ik tot een jumpsuit voor Céleste. Ik tekende het patroontje zelf op basis van een jumpsuit van Fred&Ginger dat hier graag gedragen wordt. Het bovenstukje werd nog wat hertekend op basis van enkele pinterest-ideetjes. Volgende keer mag het bovenstuk wat nauwaansluitender zijn net als de pijpen. Maar deze versie is zeker oké.

imageimageimageimage

Aan de binnenbenen voorzag ik een volledige rij drukknopen zodat het onderaan volledig open kan. Ik plaatste ook een ‘gusset’ zodat het niet trekt, maar die werd jammer genoeg niet zo centraal geplaatst. Ik zag het te laat (lees: geen zin om de boorden met drukkers los te tornen). Ik troost me met het feit dat het helemaal niet opvalt bij het dragen.

IMG_0660

Voor Georges gebruikte ik de blauwe luipaarden. Ik koos voor het trop top patroontje van Ivanne S en meerbepaald de versie met lange mouwen. Het patroon werd vorig jaar al enkele keren bovengehaald en het zit wel goed. De literatuur die je erbij krijgt, mag je gewoon negeren. Ik denk dat je meer tijd nodig hebt om haar teksten te doorlezen dan om het shirt effectief in elkaar te stikken…

IMG_0666IMG_0672IMG_0677IMG_0675

(En NEE, ik schmink mijn zoon niet voor de shoot. De dag voor deze getrokken werden, was het schoolfeest en hij was een panda… Helloooo black eyes! )

Twee weken geleden volgde ik een extra overlock les bij Mertens samen met Isabelle. Ik heb meteen de leerstof omgezet naar de praktijk met deze afwerking aan de mouw, de halsboord en onderaan. Ik vond het wel passen in het luipaard-thema.

De stofjes zelf zijn heel goed van kwaliteit. Ze rekken goed mee, zijn heel zacht en dus ook aangenaam om te dragen.

IMG_0676imageIMG_0668IMG_0667

Ik ben aan het overwegen om op het einde van elke blogpost nog een #reallife foto te plaatsen. Net als vorige keer vind ik deze te funny om niet te delen.

IMG_0669

 

19 gedachten over “Elvelyckan seamstress search

  1. Die boordjes aan de luipaard trui, hoe doe je dat? Kleine samenvatting van je overlockles op de blog? 😉 Allemaal heel mooi trouwens, naaisels, foto’s en kids!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s