Bye Bye Birdie

Een zomerjasje… het stond al lang op de planning maar om de een of andere reden kwam het er niet van. En het Belgisch weer stond me (spijtig genoeg) bij.

img_0614

Ik koos voor een heel basic patroontje uit het boek ‘Les intemporels pour bébés 2’ van Astrid Le Provost. Ik heb 3 van haar boeken en van alle naaiboeken in mijn bezit komen die hier het meest uit de kast.

Marleen van Myblou schreef al een mooie tutorial over het doorstikken. Ik besliste om het op een andere manier te doen omdat ik na vele proeflapjes toch wat krimp ondervond in de breedte doordat ik enkel verticale lijnen stikte (in tegenstelling tot Marleen die een ruitvormig motief stikte – zeker haar methode volgen dus als je ruitjes wilt!). Ik knipte lappen stof en wattine, iets groter dan mijn patroondeel, die ik dan volledig doorstikte. Achteraf heb ik daaruit het patroon geknipt. Bovenaan en onderaan werd nog eens extra doorstikt met een kleine steek zodat de stiksels niet kunnen loskomen.

Wat de stoffen betreft, koos ik voor de blauwe versie van Bye Bye Birdie van Atelier Brunette die ik bij Petite Couture kocht. Voor de voering gebruikte ik een stofje die ik enkele maanden terug bij Fabric.com bestelde. En om het jasje snel en makkelijk open te doen, werden 2 onzichtbare drukknopen vastgenaaid. Zo kan ze het zelf gemakkelijk uitdoen.

img_0615img_0616

Ik maakte een 3 jaar voor mijn 2-jarige en het zit echt goed. ze kan er zeker de volgende zomermaanden mee doorkomen.

Mijn dochter heeft een sterk willetje (understatement of the year) en dan vooral als het om haar jas gaat. (Zo heeft ze dit wel heel warme jasje tot in april gedragen … I kid you not). Maar… de wonderen zijn de wereld nog niet uit en ze heeft zelf niet opgekeken toen ik haar nieuw jasje aandeed.

En nu eventjes fotospam want ik kon niet kiezen…

img_0603

img_0594

img_0608

img_0607

img_0595

En nog een laatste foto om jullie te tonen hoe het hier soms werkelijk aan toe gaat #reallife

img_0610

 

19 gedachten over “Bye Bye Birdie

  1. Wauw zo mooi! en zoveel werk dat doorstikken…… Respect! Tot welke maat gaan die patronen? Want dat ziet er wel een geweldig jasje uit, wil ik ook wel maken. ooit. als ik tijd vind.

    Like

  2. Waauw, alweer zo’n pareltje! Echt heel mooi! Dat doorstikken is echt origineel, ik had het nog niet gezien, laar ga zeker ook eens kijken bij myblou! Dankjewel voor de inspiratie! En ook super dat je mijn blog volgt, dat vind ik een er hoor 😉 alleen is er momenteel niet veel te beleven omdat ik twee maanden zonder al m’n naaispulletjes en zo zit, die zijn in een container onderweg naar Washington 🙂 intussen zit ik dus watertandend te kijken naar al dat moois op zoveel blogs, zoals de jouwe 😉

    Like

Plaats een reactie